Det här är inte värdigt en statsminister

I SVT:s partiledardebatt den 6 maj gjorde statsministern bort sig. Totalt. I diskussionen om våldtäkter frågade Åkesson varför 4 av 5 utländska våldtäktsmän får stanna i Sverige. Löfven började svamla om LAS. Ridå.

Statsministern blev utskrattad av publiken när han, i partiledardebatten, gjorde bort sig kapitalt. Det här beteendet är inte värdigt en statsminister. Se och bedöm själv:

Man häpnar, är det så tabu att prata klarspråk och rakryggat våga se problemen och ta tag i dem?

Kristersson (m), visade på en ryggradslöshet han också när han sade att exakt varför sexualbrott och framför allt de grova sexualbrotten ökar, det vet ingen exakt. Dagen efter publicerar Aftonbladet (!) en artikel som visar på det alla vet – en oansvarig invandring från kulturer där kvinnor är andra klassens medborgare är en stor orsak till ökningen.

Löfven och Kristersson, den ena är statsminister idag, den andra vill bli det efter valet den 9 september – ingen av dem vågar prata öppet om problem som till och med nu vänstertidningen Aftonbladet skriver om. Hur ska de någonsin kunna lösa problem som de inte ens vågar prata om?

/MickeK

En kommentar

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s