SD vill främja återvandring och införa asylstopp

Äntligen ett förslag som ger lite hopp – SD:s Paula Bieler föreslår att Sverige startar skolor i Syrien och Somalia, för att få fart på återvandringen. I förslaget ingår också ett nödvändigt asylstopp till Sverige.

Sverigedemokraterna vill öppna skolor i Syrien och Somalia och ge återvandringsstöd under minst ett år. Det här förslaget är det bästa jag läst på länge och ger hopp för ett söndrigt Sverige – för söndrigt är landet. Som en parentes, när Alliansen satte en bortre gräns på sjukförsäkringen och pensionärer fick högre skatt än arbetare, gick socialdemokraterna till val 2014 genom att beskriva ett ”Sverige som håller på gå sönder”. Om inte Sverige var söndrigt redan 2014 så är det sjufalt värre nu!

SD vill att Migrationsverket ska bli ett ”Återvandringsverk”, det säger Paula Bieler, migrations- och jämställdhetspolitisk talesperson för SD till Expressen. Hon konstaterar, helt riktigt, att utanförskapet varken är nytt eller en fråga om ekonomi och trösklar till arbetsmarknaden. Snarare är det så att många i vårt land varken identifierar sig med Sverige eller egentligen vill leva här, utan de längtar hem.

SD:s Paula Bieler vill ha ett återvandringsprogram och asylstopp Foto: Sven Lindwall
SD_PAULA

Paula Bieler vill se ett utvecklat återvandringsstöd som ska kunna ges under ett eller flera år. Hon säger till Expressen att det handlar om ett väldigt effektivt bistånd där länder kan återuppbyggas underifrån. SD vill också förvandla dagens etableringsstöd till ett återetableringsstöd. Ett mycket bra förslag då etableringsstödet som funnits i Sverige inte haft någon framgång.

Svensk välfärd och generösa bidrag håller utan tvivel många kvar i vårt land och idag vet vi ju att många som sökt (och söker) sig till Sverige gjort / gör det av en orsak, att få ett bättre liv, och Sverige är då ett attaraktivt alternativ i och med vår generösa välfärd, även till de som vistas illegalt i landet.

Idag pågår en folkvandring till Europa och de som migrerar väljer länder där man kan få ut mesta möjliga för egen vinning – och där är Sverige vida känt som ett land att föredra. Migranters barn som idag går i skola här skulle, med Bielers förslag, kunna fortsätta sin skolgång i hemlandet vilket självklart skulle gynna både Sverige och deras hemländer – mindre kostnader för oss samtidigt som deras hemländer utvecklas i rätt riktning.

I Expressens artikel nämns inget om asylstopp men på ett svar till min tweet förtydligar Paula Bieler att asylstopp ingår i förslaget:
ASYLSTOPP

Inte oväntat dissar socialdemokraterna förslaget från Bieler och SD. Migrationsminster Heléne Fritzon är kritisk och säger att ”SD:s förslag är oseriösa”. Hon säger att socialdemokraterna står upp för en reglerad invandring, där de som har skyddsbehov ska få stanna och de som inte har det ska lämna landet. Fritzon säger att SD:s förslag är ”oseriösa och okunniga” och skulle inte innebära ett effektivare återvändande.

Migrationsminister Heléne Fritzon dissar SD:s förslag som ”oseriösa” Foto: Erik Simander / TT
S_HELENE_FRITZON

Återstår att se hur länge det tar innan Socialdemokraterna eller något Alliansparti (gissningsvis då copy-cat-moderaterna) snor åt sig också detta SD-förslag. Men först måste man ju förkasta det, för det är ju oerhört viktigt vem som säger saker i Sverige, vad som sägs bryr sig många inte om ifall det kommer från en politisk motståndare.

Vi kan i alla fall konstatera att rasistiska och främlingsfientliga förslag nu har blivit realpolitik i Sverige. Det är väl bara en tidsfråga innan ”oseriösa och okunniga” förslag blir seriösa och väl grundade, bara de kommer ur rätt mun!

/MickeK

 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s