IS fokus efter nederlag i Syrien/Irak: Stanna i Sverige och genomför attacker

I takt med att IS bekämpats i Syrien och Irak har den extremistiska propagandan som når islamister i Göteborg ändrat karaktär; fokus är nu att IS-terroristerna ska stanna i Sverige och genomföra attacker här istället

Göteborg har under flera år varit starkt förknippat med med problemen med våldsbejakande extremism. Stadens förorter – med sina klaner och moskéer – har länge varit en grogrund för extremism och åtskilliga muslimer har radikaliserats.

Redan 2012 skrev Gun Holmertz (v) i Göteborgsposten om sin oro över islamismen som fick ett allt större fäste i Hjällbo, en av Göteborgs många invandrargetton.

Gun Holmertz skrev bland annat, citat:

Att bristande integration och påföljande utanförskap är en grogrund för politisk och religiös extremism är välkänt. Under senare år har jag med stor oro i Hjällbo med omnejd sett hur allt fler muslimska kvinnor skyler sig; alltifrån ansiktet till hela kroppen

Både ansvariga politiker i stadsdelsnämnd och kommun och de företag som ansvarar för lokalerna vägrar att ta i saken. Antagligen vill de inte ta risken att bli beskyllda för rasism

Lojalitet mot en klan eller en religiös grupp istället för mot samhället är ett destruktivt koncept för integration, vilket utvecklingen i Hjällbo visar på. Därför måste svenska myndigheter, organisationer och företag sluta att stoppa huvudet i sanden

/Citat slut.

Islamism var ett stort problem i Hjällbo, Göteborg för många år sen, men inget gjordes, trots varningar från de som jobbade i dessa utsatta områden
HJÄLLBO

Holmertz var hyfsat tidigt ute och varnade men inget hände. Jag minns väl tongångarna där hon beskylldes för… rasism… För sex år sen, 2012, var det omöjligt att föra fram något som ens var i närheten av att peka på det negativa med muslimsk invandring.

Sen Gun Holmertz skrev sitt inlägg i GP 2012 har mycket hänt. IS har slagits tillbaka i Syrien och Irak och resorna, från Göteborg och andra orter, till IS-land har avtagit. IS-mördare har välkomnats ”hem” till Sverige igen, inte sällan har de fått hjälp av samhället med allt från bidrag, bostad och skyddad identitet – så de ska kunna ”komma in i det svenska samhället”. Vem tillfrågade svenska folket om vi vill ha dessa satans mördare i vårt samhälle?

Inte oväntat, som ett brev på posten kommer nu oroväckande rapporter från Göteborg om hur våldsbejakande islamister hotar personer inom kommunen och civilsamhället. Som sagt, vem frågade oss svenskar, oss göteborgare, om vi vill ha dessa extremister mitt ibland oss?

Göteborgs kommun har genomfört en enkät där över hälften av de som svarat anser att våldsbejakande extremism är ett problem i staden. Av de som svarat uppger 35 personer att antingen de själva, eller deras arbetsplats, har hotats av personer som tillhör våldsbejakande miljöer, detta uppger DN i en artikel.

Det kanske mest skrämmande är att IS-propagandan som nu når extremister i Göteborg nu har ändrat karaktär; efter nederlagen i Syrien och Irak är nu fokus på att islamisterna ska stanna kvar i Sverige och genomföra ”aktiviteter” (läs: terrorhandlingar) här istället.

Akilov, kunde på grund av svensk flathet och undfallenhet stanna i Sverige även om han borde utvisats, resultatet vet vi, flera döda, slaktade på Drottninggatan i Stockholm förra året.

Göteborgsposten uppger att uppåt 50 IS-terrorister tros ha återvänt till Göteborg, varav man har kontakt ”med en handfull”. Myndigheterna har alltså ingen koll på läget, svenska folkets säkerhet sätts på spel och för vad?

När slår IS-terrorister till i Göteborg / Sverige nästa gång?
IS_TERRORISTER

När sker nästa attentat i Sverige? Vem tar ansvar för de extremister som vi vet uppmanar (och uppmanas) till att begå attentat i Sverige?

/MickeK

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s