Centerpartiet – verklighetsförnekarna som moderaterna tänkt sig samarbeta med

Moderaterna kommer med det ena SD-förslaget efter det andra – och de som parti vågar äntligen se verkligheten för vad den är och därmed ger de SD rätt, men hur ska de få igenom sin politik med Alliansen?

Ja det är nu en öppen spricka inom Alliansen, alla gamla rasistiska, fascistiska och främlingsfientliga förslag á la SD plockas nu upp av Moderaterna – som uppenbarligen försöker äga invandringsfrågan. Men ”10.000-kronorsfrågan” är givetvis, hur ska de få igenom sin politik med sina vänner i Alliansen, där inte minst Centerpartiet är lika verklighetsfrånvända som någonsin Miljöpartiet?

”Olyckligt” tycker C om Moderaternas SD-liknande utspel om invandringens kostnader
CENTERPARTIET

Moderaternas utspel om invandringens negativa konsekvenser för Sverige har, enligt DN, skapat en ”öppen spricka” i Alliansen. Centern anklagar Moderaterna för att göra invandrare till ”kollektiva syndabockar för en rad problem”.

Moderaterna, som tidigare stod för en linje där invandringen från vilt främmande kulturer var ett måste för att rädda vår välfärd och pensioner, har nu gjort en helomsvängning (åtminstone retoriskt så här under valåret 2018!) och menar att politiker har en skyldighet mot medborgarna att tala om vad det kostar.

Men moderaternas flörtande med SD-förslag håller nu på att skapa en öppen och tydlig spricka inom Alliansen. Centerns partisekreterare, Michael Arthursson, säger att det ”är problematiskt” att det parti som ska leda Alliansen uttalar sig så hårt om invandringen. Arhtursson försäkrar att de som röstar på Centerpartiet i september röstar på ett parti som i stället hyllar invandringen som något bra.

Det enda parti som håller med moderaterna om deras utspel är förstås Sverigedemokraterna, vars förslag moderaterna oblygt stjäl och framhäver som sina. Förslag som man tidigare förkastade som rasistiska och främlingsfientliga.

Moderaterna är väljarna skyldiga svaret – om de menar allvar med sina förslag, hur har de tänkt få igenom sin politik? För med Centerpartiet och Liberalerna kommer de inte att kunna driva ”M-politik”, det står helt klart.

/MickeK

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s