Nu börjar kraven från nyanlända ställas på att kommunerna måste fixa fram bostäder, de har fått sina uppehållstillstånd och med det ligger nu ansvaret på kommunerna att tillhandahålla välfärd.

”Yalla, yalla – bostad åt alla!” Ja, det är nätverket ”Tillsammans för Kävlinge” som gör sig hörda och Sydsvenskan var på plats och rapporterade.

De som kommit till Sverige och fått sina PUT har nu väntat i ett år på bostad
KÄVLINGE

Demonstranterna menar att kommunen visst kan bygga billiga hyresrätter och att de styrande i kommunen nu ”ställer olika grupper mot varandra och underblåser rasistiska uppfattningar”.

Politik går ju precis ut på det, att ställa grupper mot varandra. Det finns en pott med pengar som ska fördelas på olika budgetposter och en del får mer och andra mindre, vissa ingenting alls.

Kommunen har tillhandahållit ett världshus som boende men det är både ”påvert, trångbott och bristfälligt”. En av de nyanlända, som inte vill uppge sitt namn, har bott där i ett år och fem månader – och om några dagar kommer hans hustru och barn till Sverige och han har nu ingenstans att bo.

Rikspolitikerna är ansvariga för detta asylkaos men de lyser så klart med sin frånvaro vad gäller ansvarstagande. Man hör ibland någon floskel om ”enkla jobb” och en del klagomål på att SD minsann inte har någon integrationspolitik. Nå, var är ER integrationspolitik nu då, ni sju partier som slår er för bröstet för hur duktiga ni är?

Uppenbarligen hade godhetsapostlarna ingen fungerande integrationspolitik den här gången heller. Den viktigaste åtgärden, och jag har skrivit det förut, för en lyckad integration är att stänga gränsen och uppmuntra till återvändande. Det vi nu ser hända i Kävlinge är bara början, var så säkra. Under tiden fortsätter Sverige ta emot stora volymer bidragsinvandrare vilket borgar för ett ännu större kaos i förlängningen.

Sydsvenskans artikel är förstås vinklad, där framställs kommunpolitikerna som de onda som minsann vetat om att alla dessa nyanlända skulle komma, men inget gjort.

Nu är ju Sydsvenskan en PK-anstruken tidning, men man tycker ju att man borde kunna förvänta sig balanserade artiklar, till exempel kunde man ha:

  • Låtit kommunpolitikerna kommit till tals i artikeln
  • Ställt rikspolitiker mot väggen

Men det var väl för mycket begärt att tidningens reportrar skulle lyckas peka på det riktiga problemet, dvs en helt sinnessjuk invandringspolitik utan konsekvensanalys.

Riksrevisionen presenterade så sent som i november sin granskning där man konstaterade att rikspolitikerna inte haft någon som helst koll på vad de ställt till med.

Den oerhörda inkompetensen får vi nu betala dyrt för i Sverige.

/MickeK