Vilken sjuk rubrik! Ja visst är det, men tyvärr är den sann. S-politikern Roger Mogert avgick som kultur- och stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm efter anklagelser om att sexuellt ha ofredat kvinnor.

Mogert sade själv, enligt stockholmdirekt.se: ”- Jag har betett mig på ett sätt som är oacceptabelt, jag har fått de här kvinnorna att känna sig utsatta. Jag är djupt ledsen för det och vill be de här personerna om ursäkt

Ett erkännande alltså. Mogert avgick i torsdags (23 november) och nu avslöjas alltså att han får en ”fallskärm” på 4.812.000 kronor före skatt, utbetalt under fem år. Notan betalas av Stockholms stad så det är alltså Stockholms skattebetalare som får se till att Mogert får fortsätta leva i överflöd – och detta som ett resultat av att han betett sig som ett svin och ofredat kvinnor.

Jag hittar faktiskt inte ord, svina och trakassera kvinnor och få flera miljoner i ersättning för det. Är det lite kuk i Mogert (!) så tackar han givetvis nej till ersättningen. Men det tror väl ingen att händer…

/MickeK