Tre män åtalas för våldtäkt och två för medhjälp, ytterligare 15 män kan ha varit inblandade i gruppvåldtäkten mot en 30-årig kvinna i Fittja, Stockholm, i förra året.

Trots att polisen identifierade flera misstänkta gärningsmän redan förra året dröjde det ända till juni i år innan de första kunde gripas. Orsaken var resursbrist. Detta rapporterar tidningen Metro. Att inte detta är förstsidesstoff i riksmedia visar hur avtrubbade folk är i Sverige idag.

Samtidigt skriver bland andra Expressen att 50 outredda våldtäktsfall ligger på hög – bara i södra Stockholm, outredda på grund av resursbrist – i samtliga fall finns utpekade gärningsmän.

Anledningen är resursbrist hos polisen rapporterar alltså media. Om vi talar klarspråk så kan vi konstatera att detta är ännu ett resultat av många års oansvariga massinvandring. Polisen har fullt upp med skottlossningar och mord, där gärningsmännen uteslutande är invandrare, eller födda i Sverige, uppvuxna i invandrargetton där andra lagar och regler gäller än de som står i lagboken.

Allt färre våldtäkter leder fram till åtal och fällande dom. Under 2014 ledde 20 procent av våldtäktsanmälningarna fram till åtal, 2015 var siffran nere i 14 procent.

Under 2016 hade siffran sjunkit på nytt – till 11 procent

ÅTAL

Enligt polisen läggs 13 våldtäktsärenden ner per dag, skrev SvD i juni i år. Hur många fler kvinnor och familjer ska offras innan inkompetenta politiker vaknar?

/MickeK