Sista dagarna har man kunnat läsa om rent häpnadsväckande saker i sociala medier – den politiskt korrekta censuren i Sverige tar ett allt starkare grepp om åsiktskorridoren.

En av Sveriges största landsortstidngar, NWT, censurerades på Facebook. Det upptäckte tidningens politiske redaktör Henrik L Barvå i helgen – flera ledarartiklar i tidningen hade blockerats på Facebook rapporterar Nyheter Idag.

Barvå sade till Nyheter Idag att han misstänker att det är nätaktivister, eller ”troll” som han kallar dem för, som ligger bakom blockeringarna. Han tror att de organiserar massanmälningar mot tidningen för att få ledarartiklar raderade från Facebook.

Idag på eftermiddagen tweetade Katerina Janouch att Jönköpings kommun har blockerat hennes webbtidning via sitt nät – ännu en stor skandal alltså:

KATERINA

I Karlskrona har också en SD-politiker nyligen polisanmälts, anledning: han uttalade sig kritiskt om ett minaretbygge.

Folket i åsiktskorridoren finns över allt och de gör, uppenbarligen, vad de kan för att tysta åsikter de inte gillar. Vem kunde ana, för säg 10 år sen, att man inte kan säga sin ärliga åsikt i Sverige utan att riskera bli censurerad, förlora både ”vänner” och försörjning?

Kampen för yttrandefrihet är utan tvekan bland det viktigaste strider vi står inför i Sverige idag.

/MickeK