Nu vet jag inte vad som sades innanför väggarna där politiker i riksdagen diskuterade hur Public Service skulle finansieras men det var inte många veckor sedan Jan Ericsson (m) twittrade ut att han satt med i gruppen / utredningen som tittade på hur finansieringen skulle ske. Så min uppfattning är att de inte haft särskilt lång tid på sig att utreda och utredningen tycks ha varit fokuserad enbart på finansieringsbiten – och inte på innehållet.

Nu ska det alltså finansieras med en skatt på närmare 10 miljarder kronor (enligt förslaget där partierna är överens). Har någon ens diskuterat vad Public Service ska vara, hur de ska serva medborgarna?

Jag är absolut för Public Service och tycker att det fyller en funktion i etern men ska skattepengar betala kalaset borde man, tycker jag, sett över vad Public Service ska vara i framtiden. Man borde banta ner det till vad det står för, dvs ”public service”.

Public Service är idag fyllt med allehanda program som inte har ett dugg med Public Service att göra och dessutom är det vänstervridet i folks ögon och det är inte ok med politiska preferenser när alla ska vara med och betala!

Ett skattefinansierat, bantat Public Service för allmännyttan, visst! Övrigt utbud kunde finansieras enligt regeln ”den som vill se det betalar för det”. Varför ska skatt finansiera rena nöjesprogram, jag vill kunna välja mitt nöjesutbud på TV och betala för det jag vill se, inte det jag inte vill se!

/MickeK