Migrationspolitiken ställer grupper mot varandra

Vänstern skyller välfärdsraset på högern och ”de rikas” roffarmentalitet, de blundar helt för invandringens konsekvenser. Problem kan aldrig lösas om man inte ens vill eller vågar se problemen.

Nyligen läste jag en artikel av vänstersossen Daniel Suhonen i Dagens Samhälle där han skyller precis alla välfärdens brister på den ”onda högern”, på ”de rika”. Han skriver ur ett klassperspektiv som inte längre finns, där de rika roffar åt sig och inte delar med sig av någonting.

Dåliga pensioner, köerna i sjukvården, hemtjänsten som inte levererar, gamla som inte får en plats på äldeboenden, ja precis allt skyller han på ”de rika” som inte delar med sig.

Hur kan han med att ljuga som han gör? Vi bor i landet med de högsta skatterna – som ska bli ännu högre – och fler. Här om någonstans delar folk som har med sig till de som inget, eller lite, har!

Det finns säkert politiska val som har gjorts – och kan göras – för att förbättra i välfärden. De rika, de som har, kan säkert avvara lite till och de kommer de också att tvingas till när skatterna nu höjs vartefter!

Men att påstå att de som har inte delar med sig när nu 100-tals miljarder skattekronor, enbart sista åren, pumpats in i migrationsindustrin – på allt från migrationsverket, asylboenden, sjukvård, tandvård, bostäder som kommuner köpt in och så vidare – för att inte tala om samhällets (de rika som delar med sig) kostnader relaterat till all grov kriminalitet där invandare är kraftigt överrepresenterade, det är inget annat än pinsamt lågt och rena lögner!

Om medborgare i något land delar med sig så är det Sverige. Är Suhonen och andra vänstermännsikor helt blinda inför faktum? Till och med förespråkare för asylkaoset vi lever med idag har ju sagt att de ”var naiva” (en jävligt dåligt ursäkt för helt ofattbar inkompetens men i alla fall…).

Det är ju inte giriga svenskar som inte delar med sig, vi tvingas ju att avstå mer och mer av det vi själva har jobbat ihop på grunda av aningslösa, naiva och inkompetenta politiker (och det gäller sju partier!).

Svenska folket beslogs med rena lögner, vi var en åldrande stackars befolkning som snart inte skulle ha råd att bli gamla, vi behövde all hjälp vi kunde få att ta hand om oss själva, unga friska människor i horder togs hit för att rädda oss, för att rädda våra pensioner! Var är vi idag?

Vi som har hjärta men också hjärna förstod naturligtvis att folkmassorna som vällde in över våra gränser, ofta analfabeter eller med lite grundskoleutbildning, aldrig skulle kunna rädda våra pensioner, tvärtom skulle de kosta oss enorma summor. Och vi fick så klart rätt.

Nu flaggar regeringen för att vi kan behöva jobba längre, ta pension senare –  det utlovade guldet blev till sand. Det som är skrämmande är ändå att folk fortfarande inte verkar förstå. Vuxna, utbildade och bildade (?) människor låter sig hjärntvättas av megafoner som Daniel Suhonen, Anders Lindberg och diverse kändisar som basunerar ut att ”det här, det har vi råd med, ett Netflix abonnemang och en pizza liksom, sluta gnäll svensson!

Vad är det dessa människor inte ser? Skatter som höjs, inte för att få en bättre välfärd, utan för att det inte ska bli ännu sämre! Och vad tror ni händer med en fortsatt stor migration plus alla anhöriga som ska komma till Sverige närmsta åren? Det är bara att välja folket! Mer och högre skatter eller ännu sämre välfärd. Ni får hålla tummarna för att inte högkonjunkturen överger oss, för då blir det inte nådigt…

Att som Suhonen och övriga megafoner köra med floskler som ”främlingsfientliga krafter som ställer grupp mot grupp” och spela på godhet, det är oärligt och kommer bara att leda till ytterligare förfall i välfärden. Var och en människa som kan det minsta om politik förstår att varenda diskussion, varenda beslut faktiskt handlar om att ställa olika grupper, olika intressen, mot varandra.

Skattkistan är inte oändlig, den har en botten och då måste man välja vad man ska lägga pengarna på. Har man en oerhört kostsam invandring, som Sverige har, så ska gruppen (bidragsinvandrare) försörjas, ha bostäder och alla välfärdstjänster som vi andra och då måste andra grupper avstå något annat, så enkelt är det. Att höja skatter kan kompensera till viss del men på längre sikt måste alla grupper vara självförsörjande, en sysselsättningsgrad på runt 80-85% krävs om inte en grupp ska bli bidragsberoende – och där såg det illa ut redan 2013, som Tino Sanandaji redogjorde för.

Stefan Löfven pratade i en partiledardebatt för två år sen om ”en liten ansträngning” och många invandringsförespråkare pratar gärna om ”på lång sikt”. Bara det att vi redan har resultatet från ”på lång sikt”, vilket jag skrev om här.

Moderaterna har ju svängt, åtminstone retoriskt, i migrationsfrågan men jag blev rejält besviken när jag läste om att de fortfarande tycks inbilla sig att vi kan ta emot uppåt 28.000 bidragsinvandrare per år (till det ska läggas anhöriginvandring) – det var ju de volymerna som skapade ”utanförskapet” som vi hade redan innan politiker helt tappade huvudet och släppte in 163.000 under ett år (2015).

Att megafoner sitter och häver ur sig rena lögner må vara en sak men när inte politiker som leder landet har insett allvaret och vidden av problemen då är det riktigt, riktigt illa.

Det finns idag bara ett realistiskt alternativ att rösta på – och det är Sverigedemokraterna.

/MickeK

 

2 reaktioner på ”Migrationspolitiken ställer grupper mot varandra

  1. Problemet är att väljarna inte sätter sig in i viktiga frågor. Dom röstar slentrianmässigt på något parti. Expressen skriver om ” Muteborg” `= Göteborg , där dom styrande ideligen avslöjas med mutor och korruption – ändå ger väljarna samma gamla skojare sitt stöd på valdagen.
    Hur i hela friden talar man Göteborgare ( och andra) till rätta ??

    Gillad av 1 person

  2. Exakt Lars! De röstar ”som de alltid har gjort”. Svårt att tala dem till rätta. De ”vet” ju att de har rätt. Inte ens sakliga, faktabaserade, argument biter på de troende…

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar